dilluns, 31 de març del 2008

Els transgènics, a debat a Vic


La plataforma Som lo que sembrem de Vic ha organitzat juntament amb Unió de Pagesos una xerrada-debat sobre la problemàtica que comporten els transgènics a la terra i sobretot al nostre cos quan els consumim. Hi participaran representants de tots els àmbits implicats. L’acte es farà el divendres, dia 4 d´abril, a l´edifici del Sucre i a 2/4 de 9 del vespre.
Els ponents seran els següents: Xavier Ferrer, responsable de transgènics del DAR (Departament d´Agricultura i Ramaderia de la Generalitat); Agustí Mariné, president de l’Associació General de Productors de blat de moro d´Espanya; Salomó Torres, president de la cooperativa de productes ecològics Hortec; i José Ramon Olarieta, professor d’enginyers agrònoms de la Universitat de Lleida.
Amb aquest debat es vol “donar a conèixer els perjudicis que ocasionen els transgènics en el nostre organisme, en la nostra alimentació, en el nostre territori, en la petita pagesia, en el medi ambient, la terra i les formes tradicionals de relació amb ella...”, diuen els organitzadors.
La plataforma ha engegat diverses accions a la comarca, com la de recollir signatures aprofitant el Mercat del Ram a Vic i també a Torelló, on hi ha un segon nucli. Aquestes signatures han de servir perquè el Parlament de Catalunya declari el principat “lliure de transgènics”, tal com ja han fet diversos països a Europa i diverses zones de l’Estat espanyol.

(Informació d'osona.com)
codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0"
id="xspf_player" align="middle" height="170" width="400">




type="application/x-shockwave-flash"
bgcolor="#e6e6e6" name="xspf_player" allowscriptaccess="sameDomain"
pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"
align="middle" height="170" width="400"/>


Entrevista a David Mascarella i Salomó Torres, programa KOKTEL KONTRAINFORMATIU, Ràdio Ona, Torelló