dimarts, 3 de juny del 2008

Som lo que Sembrem recull més de 1.000 signatures a Osona contra els transgènics

La plataforma Som lo que Sembrem ha recollit més de 100 signatures a la Fira d'Herbes Remeieres i Productes Artesans, que s’ha celebrat aquest diumenge a Vilanova de Sau. Amb aquesta nova jornada de recollida de signatures ja són més d'un miler les persones a Osona que han donat suport la iniciativa legislativa popular per declarar Catalunya lliure de transgènic.
La campanya té com a objectiu recollir 50.000 signatures per entrar una proposició de llei al Parlament de Catalunya. En aquesta, es demana que es prohibeixi el cultiu de varietats modificades genèticament a Catalunya, la investigació dels efectes dels aliments transgènics sobre la salut humana i sobre el medi, i l'obligatorietat d'etiquetatge dels productes alimentaris que continguin organismes modificats genèticament.

Presentació a Sant Pere En el marc d’aquesta campanya, divendres 6 de juny a les de 9 del vespre, el grup de la plataforma de la Vall del Ges farà una xerrada informativa a la Sala Gran de les Monges a Sant Pere de Torelló. Es presentarà la campanya i és projectarà el documental "TransXgènia. Història del cuc i el panís". Tot seguit, hi haurà una xerrada-debat entre els assistents.
Aquesta setmana la campanya entra en el darrer mes de recollida de signatures. A Catalunya ja s'han sobrepassat les 40.000 signatures, i en els pròxims dies s'espera superar el llindar de les 50.000, el qual permetrà que la proposició de llei per la prohibició del cultiu de productes modificats genèticament es debati al Parlament.

En les properes setmanes hi haurà més recollida de signatures i actes a la comarca. Per més informació podeu consultar al web de la campanya,
- Anar al web de la campanya
- Més informació i fotos de la Fira de Vilanova de Sau

(informació d'osona.com)