dimecres, 10 de desembre del 2008

Defensem el territori

En aquest país la llei i les administracions amparen i legitimen a aquells qui especulen i marquen el creixement i la ocupació del territori sota el desfici del diner i el benefici immediat. En canvi, es criminalitza el pensament crític constructiu i en el millor dels casos se'l condueix per processos i models de participació protocolaris totalment improductius que fan perdre el temps i la paciència.

Cal que ens mobilitzem en contra d'un model territorial insostenible, poc democràtic, desigual i que dóna peu a la continua expansió urbanística sense tenir en compte la gent que hi viu i els serveis que necessiten. El model actual proposa una constant fugida endavant a càrrec de mal vendre el territori, en aquest cas les terres riques i fèrtils i el paisatge propi d'Osona.

Per tot això i per un altre model territorial us convoquem aquest dissabte 13 de desembre a les 12h a l'Ajuntament de Gurb (a l'Esperança)
a un acte reivindicatiu on també es convocarà a la premsa.

Si no fem sentir la nostra veu, en pocs anys Gurb es convertirà en el mateix que és Salt al Gironès i la comarca en una rèplica del Vallès. Aquest acte té lloc a l'ajuntament de Gurb, però sens dubte cal assenyalar la responsabilitat de la Generalitat en la promoció d'aquest model que desvincula les persones i el seu territori.

Per més detalls aquí teniu la temporització de l'acte:

12h - Inici i presentació
12.10h - Issada poètica de pancarta
12.25h - Lectura de manifest
12.30h - Finalització de l'acte


Grup de Defensa del Ter