dijous, 31 de gener del 2008

LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM!

Després de més de 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament, hem acabat i començat l’any a Barcelona i Madrid amb greus atacs als drets de les dones.
La campanya engegada per la dreta i l’Església més reaccionària basada en intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer avortaments, ha acabat amb detencions dels professionals de les clíniques i amb la criminalització de desenes de dones que han decidit avortar, que han estat considerades delinqüents. Tot això ha passat amb l’agreujant que les institucions no han fet el necessari davant la responsabilitat de protegir els drets de les dones
Jo també he avortat és un dels lemes de la campanya que vàries organitzacions han escollit per solidaritzar-se amb les dones que ho han fet. Des del Casal Independentista volem mostrar el nostre suport a la campanya .
I és per això que exigim:
•Que l’avortament surti immediatament del codi penal.
•Que es canvi la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i la seva vida.
•Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública.
•Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:
•Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a nois i noies.
•Que els mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Si voleu mostrar el vostre suport a la campanya, us esperem el proper dissabte dia 2 de febrer a partir de les 11 del matí a la Plaça Major de Vic, on us informarem de la campanya i podreu firmar també una autoinculpació.

Núria Serra Soler
Membre del Casal Independentista Manel Viusà