dissabte, 9 de febrer del 2008

COMUNICAT DE PREMSA, CUP MONTESQUIU


Fa uns quants dies es va rebre a totes les cases, enviat per la Generalitat de Catalunya, un suplement de la revista InfoCatalunya on es detallava el Pla integral d’urgències (PIUC 2007/2008)
En l’esmentat Pla corresponent a la Regió Sanitària Catalunya Central, comarca d’Osona, figura el CAP Sant Quirze de Basora com a centre d’atenció continuada 24 hores.
El passat dimecres 23 de gener, al Consell Comarcal , es van reunir representants del Servei Català de la Salut (SCS) i del Sistema Integrat de Salut (SISO) amb els alcaldes de la comarca, que per cert només hi van assistir la meitat dels ajuntaments, per explicar els canvis previstos que significarien la supressió del servei 24 hores a alguns CAP, entre els quals el de Sant Quirze de Besora.
Davant la suposada “bassa d’oli” que va significar aquesta reunió l’ Assemblea de la CUP de Montesquiu vol donar a conèixer els següents punts:

Primer.- Expressar el nostre total desacord a una mesura que perjudica les poblacions del Bisaura i que, si més no, pertorba la tranquil•litat de tenir un servei mèdic d’urgències proper.

Segon.- Ja fa temps que a Vic els professionals mèdics es queixen de la manca i la fugida de metges cap a d´altres indrets, tenint que importar professionals d´altres paisos per la manca d´aquests efectius. Nosaltres, la CUP i molts ciutadans ens preguntem com es pensa apaivagar aquest enrenou que produirà a la resta de la comarca haver d´anar a urgéncies a Vic? Els coordinadors d´aquest pla encara no han donat cap resposta.

Tercer.- Seguint amb les preguntes que ens fem els ciutadans de a peu. Tindran els serveis mèdics , de transport...necessaris per atendre els pacients que en un moment donat ho necessiti? Tampoc hi ha resposta de moment.

Quart.-Com es pot veure hi ha poca informació al respecte de tot el que ens incumbeix com a bisaurencs i per tant això ens fa encara més reacis a aquest canvi que la Generalitat pretén fer. Per tant la CUP demanem tota la informació, que no desinformació, immediata de tot el que s´està cuent en contra dels pobles del Bisaura.

Cinquè.-Ja que en el programa electoral de l’equip de govern de Montesquiu, així com també en el nostre, figura una oposició contrària a la reforma, que ja es preveia abans de les eleccions , reclamar al nostre Ajuntament el compromís contret, informant també als veïns de les gestions fetes en defensa del manteniment de l’actual sistema.

Sisè.- La CUP de Montesquiu es posa a disposició de tots els grups cívics , inclosos els consistoris municipals, del Bisaura per emprendre conjuntament les accions que es considerin més adients en defensa del Servei 24 hores del CAP de Sant Quirze.

Montesquiu, 30 de gener de 2008.