dissabte, 24 de novembre del 2007

Li munten la MAT a la seva finca sense permís




Les obres de construcció de dues torres elèctriques de la MAT a la finca Els Focs de Folgueroles, al peu de l’ermita de Sant Jordi de Puigseslloses, van quedar aturades dimecres a la tarda. Ho va forçar la seva propietària, Sílvia Roura, després que els veïns l’avisessin que havien entrat màquines al seu camp. A ella, segons explica, ningú li ha notificat que per allà hi ha de passar el traçat de la línia elèctrica ni ha signat cap document d’expropiació ni ha autoritzat l’obra.

“Era a casa [viu a Sentmenat, al Vallès Occidental] i em van dir que ens estaven clavant estaques i foradant el terreny”. Quan hi va arribar es va trobar que li havien aixafat un camp de conreu per aplanar el terreny i fet quatre forats que havien de servir com a fonaments per aguantar la torre i començaven a senyalitzar on havien de foradar per muntar la segona torre.

Després d’una discussió amb els treballadors, Roura es va plantar al mig d’on s’estava treballant i va trucar als Mossos d’Esquadra. Vint minuts més tard arribaven dues patrulles, poc després que els treballadors haguessin desistit i desmuntat la instal·lació. “Ells ens han dit que tenen tots els permisos”, deia un dels agents, que els va identificar. El mateix dimecres Roura va presentar denúncia pels fets i dijous va enviar una màquina a tapar els forats que li havien fet al camp.